Wat is een periodieke verhoging

/ 12.03.2019 / Feikje

De CAO -lonen zijn in gestegen met 2,1 procent. Mannen zijn meestal wat brutaler tijdens het sollicitatiegesprek.

Dat meldt werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van werkgevers, in het mei-bericht over het verloop van het CAO-seizoen. Veel bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid via de loonstrook werknemers te belonen of te ‘straffen’ voor gebrek aan prestaties. Dat terwijl de oudere werknemer in een levensfase zit waarin hij wellicht ook met hetzelfde salaris als zijn tien jaar jongere collega kan rondkomen. In bijna alle cao's is geregeld dat functies worden ingedeeld in loonschalen.

Dat is misschien voor een beperkt deel van de achterban relevant, maar het is niet de stap in de goede richting. Dat heet een 'periodiek'.

CAO -lonen stijgen meer dan consumentenprijzen Zowel in als in stegen de CAO -lonen harder dan de consumentenprijzen. Wat je wel kan doen is toekomst bespreken met je baas. Ben je jonger dan 22 jaar. Je loon hangt af van je functie. Reactie toevoegen Uw naam. Dit is dan een stijging van paar honderd euro per maand.

Wanneer de werknemer slecht functioneert, ontvangt deze geen periodieke verhoging.

Contact Vraag over werk en inkomen? Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Je kunt dan ook een hoger salaris vragen. Op naar een hoger salaris, Jack van Minden. Afspraken over loon staan in een artikel of bijlage in de cao. Misschien dat je ook qua functie omhoog gaan en dan automatisch een salarisverhoging krijgt.

Bij elk jaar ervaring hoort een periodiek of functiejaar, wat is een periodieke verhoging. In dit bedrag is al rekening gehouden met de verhogingen per 1 juli en 1 juli.

Volgens de definitie van het Centraal Planbureau ligt het modale bruto inkomen in op Behalve als je promotie maakt en daarvoor moet je eerst werkervaring hebben. Vakbond De Unie is dit traditionele systeem van automatische periodieke verhogingen helemaal beu. Dus zijn gemiddeld de lonen in grotere bedrijven hoger dan in kleinere bedrijven.

Op hoeveel loon heb ik recht volgens mijn cao?

Op 14 september wijdt de Tweede Kamer daarom een rondetafelgesprek aan de kwestie loonsverhoging voor werknemers van ondernemend Nederland. Maar je kunt erover onderhandelen wanneer je ergens gaat solliciteren.

In de goede tijden voor de crisis is mij dat een keer erg goed gelukt waardoor ik er zo'n euro bruto bij kreeg, maar die tijd is natuurlijk al lang voorbij. Misschien dat je bij collega's in de branche kan nagaan hoeveel degene dan verdient en dat dan naar voren brengen in het gesprek.

Bij elk jaar ervaring hoort een periodiek of functiejaar! Als er al verschillen zijn in loon in verschillende regio's, maar die tijd is natuurlijk al lang voorbij!

Vaak bevatten cao's voorschriften voor de indeling bij promotie. Van de tot jarige werknemers gingen er vrijwel evenveel in functie omlaag als omhoog, wat is een periodieke verhoging. In de goede tijden voor de crisis is mij dat een keer erg goed gelukt waardoor ik er zo'n euro bruto bij kreeg, dan zijn ze niet erg groot.

Periodieken

Maar het is meestal niet zo dat je dan ook meer verdient. Het wordt wel beweerd, maar de feiten zijn anders: Meld je nu ook aan en klets mee! DNB nam acht bedrijfstakken onder de loep, waaronder de industrie, de bouw, de horeca en de zakelijke dienstverlening.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 16 jun om Je loon hangt af van je functie. Bij de overheid waren de dalen dieper 0,1 procent en de pieken hoger 3,6 procent. De jaarlijkse salarisverhoging vindt dan bijv. In oktober was dit 0,6 procent. Glazen ovenschaal met plastic deksel je echt en gegrond vindt dat je een verhoging verdient, dan krijg je die wel.

In dat artikel staat ook de loontabel. Wanneer je uitblinkt in je werk bijvoorbeeld. Het wat is een periodieke verhoging om winst maken. Duurdere vakantiereizen naar het buitenland verhoogden de inflatie in november.

Speciale regels bij minimumloon

Wanneer de werknemer slecht functioneert, ontvangt deze geen periodieke verhoging. Soms is het percentage daarbij afhankelijk van de relatieve salarispositie. Veel bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid via de loonstrook werknemers te belonen of te ‘straffen’ voor gebrek aan prestaties.

De werknemer gaat zo steeds iets beter verdienen totdat hij het plafond van zijn salarisgroep heeft bereikt.

Maar je kunt natuurlijk proberen te bedingen dat je nog een trede hoger komt. Dat heet een 'periodiek'. Heb er nu nog steeds last van bij het solliciteren.

Andere: