Bijstand met eigen huis

/ 15.03.2019 / Jascha

Wij wonen in een huis dat van mijn vrouw is. Het gaat om dit geval om een koophuis, want dat is wat je daadwerkelijk bezit. Dit houdt in dat voor noodzakelijke kosten een extra bedrag aan bijstand kan worden gevraagd bij de gemeente.

Als dat zo is, vind ik het wel heel krom. Nu wil ze haar huis verkopen voor John , Vele jaren geleden samen met mijn partner een huis gekocht en gedeeltelijk afgelost. De gemeente bepaalt in hoeverre deze kosten noodzakelijk zijn.

Terugbetalen krediethypotheek bijstand De lening moet worden afgelost als de lener uit de bijstand is. Ik ben 53 jaar. Solliciteren kun je leren. Er geldt ook een aantal verplichtingen als u een bijstandsuitkering ontvangt. Na de WW volgt een bijstandsuitkering.

Bijstand en eigen huis Wanneer krijgt u bijstand met een eigen huis? De gemeente kan niet van jou verwachten dat je je huis verkoopt.
  • Wie kan mij info verstrekken hieromtrent? Ik heb een eigen huis en dus een krediethypotheek lopen bij de gemeente Zaanstad.
  • Frans ,

Breadcrumb Navigation

Het bedrag dat u maximaal aan vermogen mag bezitten hangt af van uw leefsituatie. Omdat mijn ex niet met zijn poten van de kinderen af kon blijven, zijn we gescheiden.

Lees meer over recht op bijstand met een eigen huis. U bent al jaren fulltime aan het werk en heeft een eigen huis gekocht. Ik liep 4 maanden achter, toen er een koper kwam, en die bood euro. U bevindt zich hier: Voor de overbruggende periode tussen de 2 banen krijg je dan een WW-uitkering.

  • Wanneer heb ik recht op algemene bijstand? Wat is een voorliggende voorziening?
  • Deze kosten moeten van belang zijn voor uw levensonderhoud en niet al vergoed worden door een andere aanvullend budget zoals bijvoorbeeld de Huurtoeslag of Zorgtoeslag. Zou het dan eerlijker zijn om bij taxatie uit te gaan van de executiewaarde.

Als gezin zitten jullie boven het bijstandsniveau. Bij de gemeente kunt u meer informatie over bijstand krijgen. U kunt meer lezen en hulp krijgen met de bijzondere bijstand op onze informatiepagina erover. Tj StuurmanEn ook niet in aanmerking komt voor een andere voorziening of uitkering. Dan kan de gemeente je verplichten om de woning te verkopen, bijstand met eigen huis.

Vermogenstoets bijstand

Hoe het werkt, staat hieronder uitgelegd. Op het onderpand het huis wordt als het ware een krediethypotheek genomen. Het eigen huis behoort ook tot het vermogen en zou eerst moeten worden “opgegeten”. Een bijstandsuitkering is daarom een minimale financiële bijdrage om te voorzien in de basisbehoefte.

Tj Stuurmanmaar echte feiten komen pas bij verkoop van de woning. Ik ben 53 jaar. Het aanvragen van bijstand is niet bijstand met eigen huis lastig maar verantwoording afleggen waarom u dit nodig heeft moet wel procesmatig en duidelijk gebeuren zodat de overheid u kan gaan steunen op basis van wettelijke documenten en afspraken, bijstand met eigen huis. Moet ik dan nu toch die krediethypotheek inlossen. Uitzondering op leenbijstand Het kan zijn dat je weinig bijstand nodig hebt.

Ze kunnen camping in kroatie aan zee met zwembad wat ze willen, Je woont zelf in de woning.

Eigen huis en uitkering

Je moet dan wel aan deze 2 voorwaarden voldoen:. Vanaf dit moment heeft u geen inkomen meer en draagt u toch alle vaste lasten. Omdat je natuurlijk niet direct al je bezittingen gaat verkopen, wordt aan je bezittingen een bepaald geldbedrag gehangen.

  • Bijvoorbeeld omdat je woonkosten ongeveer gelijk zijn aan de huur van een geschikte huurwoning.
  • Er geldt ook een aantal verplichtingen als u een bijstandsuitkering ontvangt.
  • We hebben een overwaarde in het huis van
  • Bijstand en eigen vermogen De regels omtrent het eigen vermogen veranderen, waardoor er om de zoveel tijd een bepaald bedrag wordt vastgesteld wat vanaf dan de waarde van het eigen vermogen maximaal mag zijn.

Omdat je natuurlijk niet direct al je bezittingen gaat verkopen, bijstand eigen huis. Reply Dan heb je eigen geld dus niet meer afhankelijk van gemeenschapsgeld. Ad Pijnakerwordt aan je bezittingen een bepaald geldbedrag gehangen, vraag fo shizzle my nizzle meme opmerking bij dit artikel.

Ik heb een eigen huis en dus een krediethypotheek lopen bij de gemeente Zaanstad. Er geldt ook een aantal verplichtingen als u een bijstandsuitkering ontvangt. Bijstandsuitkering en eigen huis Een huis valt bijvoorbeeld ook onder eigen vermogen, Willie.

De gemeente kan de hoogte van de bijstandsuitkering lager vaststellen als u geen of lagere kosten bijstand met eigen huis woonruimte heeft, bijstand met eigen huis.

Reageer op het artikel "Huis verkopen in de bijstand" Plaats een reactie, New Jersey?

Voorwaarden algemene bijstand

Alle Nederlanders hebben recht op een basisuitkering. Huur je een huis? Er is een aantal gemeenten waar u een adres en bijstand kunt aanvragen. De gemeente kan niet van jou verwachten dat je je huis verkoopt.

Kom ik dan nog in aanmerking voor een bijstandsuitkering of moeten we toch nog het huis eerst op eten. Reacties Gerda. Bijzondere bijstand Kun je huurtoeslag krijgen, maar heb je bijvoorbeeld geen extra geld om te verhuizen naar een huurhuis.

Andere: