Recept kip met rijst en ananas

/ 15.03.2019 / Yanick

Schep daarna de kerrie erdoor en bak deze kort mee. Voor een extra gele saus kun je ook nog een theelepel kurkuma toevoegen. Hangt ook af van de rijstsoort zelf check het pakje.

Als je er een potje creme frache door doet, is het nog lekkerder. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout. Fruit de ui en knoflook hier 1 minuut in met een snuf zout. Dit recept ga ik zeker maken! Doe al wat currypoeder bij de roux. Verhit een hapjespan of wok en schenk er daarna een eetlepel olijfolie in.

Waag nu jouw kans. Home Kip kerrie met ananas De basis recept kip met rijst en ananas kip kerrie hoef je echt niet uit een pakje of pot te halen? De senioren gsm met whatsapp paar minuten laat je ook de ananasstukjes meestoven. Ondertussen snij je de kip in stukken.

Maak je bord op door eerst de rijst en dan de kip met ananas en paprika erop te doen.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes.
  • De kipdijfilet snijd je in blokjes. Giet een groot gedeelte van het vocht af en doe alles de ananas zonder extra sap in de wok.
  • Maak je bord op door eerst de rijst en dan de kip met ananas en paprika erop te doen. Voeg hierbij dan beetje bij beetje, zodat je geen klonters krijgt, de room en meng zeer goed tot een mooi egaal mengsel.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Doe 1 a 2 eetlepels ketchup erbij voor de smaak en de kleur. Het volgende recept wil ik graag met je delen: Maar raad jij ook hoe we dat doen? Serveer de kip kerrie met ananas met een schaal rijst en eventueel een simpele salade met tomaat. Bak daarna ook nog een minuut de stukjes paprika mee.

  • Fruit de ui en knoflook hier 1 minuut in met een snuf zout.
  • Voeg de kokosmelk erbij.

De kipdijfilet snijd je in blokjes. Alles goed doorroeren en nog een minuut op middelmatige vuur laten sudderen. Als je er een potje creme fraiche door doet, is het nog lekkerder. En dan is het ook nog eens eenvoudig te maken. Nu komt de kipdijfilet erbij?

Tenzij je natuurlijk een blikje hebt gekocht waar de ananas al voorgesneden zijn. Dit recept ga ik zeker maken! Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Home Kip kerrie met ananas. Als ik het een keer in de supermarkt koop dan kies ik daarom voor biologische kip en bij de slager vraag ik naar de herkomst van hun kip! En dan is het ook nog eens eenvoudig te maken. Hoeveel sterren geef jij dit recept. Voor een recept kip met rijst en ananas gele saus kun je ook nog een theelepel kurkuma toevoegen. Bak daarna ook nog een minuut de stukjes paprika mee.

Bereidingswijze

Zodra de champignons geslonken zijn doe je een flinke scheut ketjap in de pan erbij doen. Laat die mooi goud worden en voeg er dan de 50gr bloem bij, neem eventueel even de pan van het vuur om dit tot een egale massa te mengen met een garde. Het is wel handig om dan nog even alles aan de kook te brengen en alles door elkaar te roeren zodat de smaken beter kunnen mengen.

Voeg de kokosmelk erbij.

Schep daarna de kerrie erdoor en bak deze kort mee. Zodra de kip in stukken is gesneden, van goede oorsprong en zelfs nog voordeliger dan in de supermarkt. Nu komt de kipdijfilet erbij. Betere kwaliteit, zal de wok op temperatuur zijn en kan de kip gelijk erbij. Alles goed doorroeren en nog een minuut op middelmatige vuur laten sudderen. Home Kip kerrie met ananas?

Hier scoor je vast ook mee.

Hier scoor je vast ook mee

Zodra de champignons geslonken zijn doe je een flinke scheut ketjap in de pan erbij doen. Zet een pan water op het vuur. Als je er een potje creme frache door doet, is het nog lekkerder. Welk soort had je gekocht en hoe heb je ze bereidt?

Ingredinten voor 2 personen close aantal personen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Verhit een hapjespan of wok en schenk er daarna een eetlepel olijfolie in. Wanneer de kip gaar is na ongeveer 5 minuten doe je de champignons in de pan erbij. Rijst met ananas en kip, recept kip met rijst en ananas.

Andere: