Breuken vermenigvuldigen met en delen door een natuurlijk getal

/ 12.03.2019 / Liedeke

Hoeveel kwarten zitten er in 3 pizza's? Hallo Angelique, In dit artikel lees je hoe je inhoudsmaten omrekent:

Om een breuk door een heel getal te delen, hoef je alleen maar een breuk van het hele getal te maken, het omgekeerde van de breuk te vinden en dan het resultaat met de eerste breuk te vermenigvuldigen. De ggd is het grootste getal waardoor twee getallen, in dit geval de teller en de noemer, deelbaar zijn. De groep bestaat uit 8 personen. Download hier de PDF. Dan staat er nog: Verander niet de eerste breuk. De methode werkt nog steeds als één van de breuken negatief is, maar hou het minteken in de gaten terwijl je de stappen uitvoert.

Een laatste voorbeeldsom waarbij je helen met een breuk vermenigvuldigt: Dividere una Frazione per un Numero Intero , Espaol: Soms ziet een kind na de eerste keer vereenvoudigen gemakkelijker dat het antwoord nog een keer gedeeld kan worden, breuken vermenigvuldigen met en delen door een natuurlijk getal.

Je gasten krijgen een stuk taart en natuurlijk wil je zelf ook een stuk. Je kind heeft hulp nodig bij vermenigvuldigen met breuken. De teller staat boven het deelstreepje en de noemer staat onder het deelstreepje. Wat als de breuk vooraan staat en het hele getal op de tweede plaats in de som.

Dan teken je nog een pizza die verdeeld is in drie stukken maar daarvan kleur je maar 1 punt. De volgende soort sommen komen in een rekenmethode van de basisschool aan bod:. Breuken delen door een heel getal is niet zo moeilijk als het lijkt.

Breuken vermenigvuldigen met helen

Dan staat er nog: Zet het hele getal om in stukken zo groot als de noemer van de breuk die er direct naast staat: De eerste stap is vermenigvuldigen , de tweede stap is de helen eruit halen , de derde stap is vereenvoudigen. Om een breuk door een heel getal te delen, hoef je alleen maar een breuk van het hele getal te maken, het omgekeerde van de breuk te vinden en dan het resultaat met de eerste breuk te vermenigvuldigen.

Dividere una Frazione per un Numero Intero , Español: Je kind heeft hulp nodig bij vermenigvuldigen met breuken.

  • Soms ziet een kind na de eerste keer vereenvoudigen gemakkelijker dat het antwoord nog een keer gedeeld kan worden. Ook bij deze som volg je de stappen:
  • Haal de helen er uit. Over dit artikel Categorieën:

De eerste stap bij het delen van een breuk door een heel getal, hoef je er alleen maar het getal 1 onder te zetten, moet je de grootste gemene deler ggd vinden. Wil je liever breuken oefenen met lego! Zet de hele getallen om in stukken zo groot als de noemer van de breuk die er direct naast staat heel getal keer noemer. Delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde.

Martin van Toll Producties.

Uitleg video: breuken vermenigvuldigen met helen

Je hebt een halve pizza. Uit dit antwoord kun je geen helen halen en je hoeft het antwoord ook niet te vereenvoudigen de teller is al 1. Om het omgekeerde van een getal te vinden, draai je gewoon de teller en de noemer om. In deelstapjes ziet deze som er als volgt uit:

Als de teller groter is dan de noemer dan zit er tenminste n hele in. Vervolg je uitleg met het geven van een totaaloverzicht. Download het schema als PDF-bestand.

De derde stap is vereenvoudigen je kunt de teller n de noemer door 3 delen. Zoek een getal dat in de tafels van 4 en 6 voorkomt.

Je hebt een halve pizza. Vertel je kind ook dat het deelstreepje op twee verschillende manieren wordt geschreven:. In dit geval hebben we één taart in 9 stukken gesneden. Een breuk is niets anders dan dat er iets gebroken is en je hebt van dat eerdere geheel nu een aantal delen om mee te werken. Uit dit antwoord kun je geen helen halen máár, je kunt het antwoord wél vereenvoudigen de teller en de noemer kun je door 2 delen.

Maak van duncan toy chest new york hele getal een breuk. De eerste stap is vermenigvuldigende tweede stap is de helen eruit halen de teller is groter meer dan de noemer, mooie herinneringen. Dan staat er nog: Vervolg je uitleg met het geven van een totaaloverzicht. In deelstapjes ziet deze som er als volgt uit: Zoals in de onderstaande som: Je ziet dat dit erg grote getallen worden… dat rekent niet gemakkelijk.

Werkblad met antwoordblad over breuken vermenigvuldigen met helen

Breuken vermenigvuldigen met een heel getal of omgekeerd. Om het hele getal in een breuk te veranderen, hoef je er alleen maar het getal 1 onder te zetten. Je hebt 3 pizza's in kwarten verdeeld.

Download gratis oefenbladen voor rekenen. Als je wilt weten hoe je dat doet, volg dan deze stappen:. Een laatste voorbeeldsom waarbij je helen met een breuk vermenigvuldigt: !

Iedereen eet  pizza en dan is alles precies op.

Andere: